fredag 29 november 2013

Chokladfudge

Choklad Fudge
Fudge kan vara ett känsligt ämne tydligen. 
Det finns väldigt många självutnämnda Fudgekoknings experter. Råkar man då tala om att man inte gillar hård smulig fudge utan lite mjukare sort med en seg kärna (typ Lonka) får man en lite långdragen kylig look av kocken själv.
:)

Hur som haver... ikväll blev det chokladfudge kokning och Alfapet spelning. I morgon blir det Saffranskaka, pepparkaksbakning och Vanilj fudge kokning.





Du behöver:
2dl sirap
6dl socker
4 dl grädde 40%
6msk kakao
Koka ihop till kulprovet visar en hård kul. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt:
2 msk vaniljsocker
4msk smör
häll ner i  en glasform t.ex. Pyrexform och vispa med en gaffel eller försiktigt med elvisp till det nästan stelnat.
Kyl
Skär upp i mumsbitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar