söndag 22 september 2013

Surf and Turf with BBQ Hickory sauce and pimped aioli

Surf and Turf with BBQ Hickory sauce and pimped aioli
Surf står helt enkelt för skaldjur delen av rätten och Turf för kött delen.
Jag har valt att servera min Surf and Turf med strimlad och ugnsgrillad potatis, smörstekt lök och sallad.






Pimped aioli
Pressa 3 vitlöksklyftor i en skål. Vispa ner 3 äggulor. Vispa kraftigt medan du droppar ner 1,5 dl olja (helst inte olivolja).
Smaksätt med en skvätt äppelcidervinäger, salt, hackad persilja, finhackad chili samt starkt paprikapulver.



BBQ Hickory sås
Pressa ner 2 vitlöksklyftor i en skål. Blanda i:
2tsk brun farin
1msk flytande honung
1tsk senapspulver
1tsk chilipulver
ca 5korn kryddpeppar (ny malna)
ca 4 korn svartpeppar (ny malna)
0.50.5tsk cayennepeppar
1tsk Liquid smoke
1 nypa salt
2-3Dl chilisås (typ Heinz)
Blanda ihop allting och låt stå i kyl.


Turf
600g fläskfile eller oxfilé. Putsa och skiva köttet i skivor med ca 3cm tjocklek.
0.5 dl rödvin
1 msk olja
pressad vitlök
1 skvätt lime
salt
Svartpeppar
Låt köttet ligga i marinaden några timmar.
Bryn köttet på hög värme, men inte super hög. ;)

Surf
Lägg ner tvättade och delade champinjoner i en skål. Lägg ner bitar av färsk ananas, stora räkor rör ner salt, peppar,  1msk tomatpure, pressad vitlök och 1dl chilisås.  Rör om och låt vila.
Stek på champinjonerna och ananas bitarna i medelhög värme. 1 minut innan servering stänger du av värmen och lägger ner räkorna i pannan med ananasen och champinjonerna.


Potatis Ugnsbakade stripps
Tvätta och skiva potatisen i 1cm tjocka skivor som du sedan strimlar till stripps storlek.
Bred ut strimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.  Ringla över Raps olja och salt.
220 grader i mitten av ugnen. Rör om ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar