söndag 15 september 2013

Potatisbullar och lingon


Potatisbullar
Potatisbullar tillhör hösten i all bemärkelse.  Någonting bör man ju hitta på med all potatis som man antingen har plockat i sitt potatisland eller köpt billigt i matvaru butiker. 






Du behöver:


1 liter fint råriven potatis
1 stor gul lök
3 msk vetemjöl eller mer
2 ägg
salt och svartpeppar
smör till stekning
Till servering: Bacon rårörda lingon


Skala och hacka löken och vispa upp äggen. Skala och riv potatisen fint. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Rör om så att allt blandas.Hetta upp smör i en stekpanna. Ta 2 msk smet åt gången och forma platta bullar. Stek potatisbullarna 3 minuter på vardera sidan på medelvärme, de ska få en fin, gyllenbrun färg. Kontrollera att de är genomstekta och håll dem varma till servering.
Knaperstek baconen på medelhög värme.  Servera med lingonsylt eller rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar