lördag 14 september 2013

Pizza och Bearnaisesås


Pizza, pizzasallad, kebabsås och bearnaisesås!


Tänk att få glömma alla bekymmer och alla måsten för en kväll. Vi samlas flera av de allra bästa vänner (fast vi saknade några av er :)) och med hjälp av bra råvaror komponera en massa olika pizzor och såser.
Några av oss står vid varsin skärbräda för att skära upp olika råvaror en av oss knådar degen så mjölet yr i hela köket medan vi dricker någonting gott  och skrattar hysteriskt åt knasiga saker vi gjort och sagt under åren. 
Det var verkligen helt fantastiskt.  
Tack alla inblandade!

Pizzadeg
1pkt jäst
3/4 liter ljummet vatten
1tsk salt
2 msk olja
ca 2 liter vetemjöl
smula ner jästen i vattnet, rör om och låt stå i 1 minut. Blanda sedan ner de andra ingredienserna. Ta lite mjöl åt gången och arbeta i ordentligt, du kanske inte behöver allt. Degen ska vara lös men inte kladdig. 
Jäs degen under en bakduk/ren kökshandduk i ca 60 minuter.
Kavla ut degen super tunt på en mjölad yta.
Pizzan gräddas sedan i mitten av ugnen på ca 250 grader.
Tomatsås
1.5 frp passerade tomater
1dl olja
1dl vatten
0.8 dl tomatpure
1msk socker
salt
svartpeppar
oregano
Topping
Allt du kan tänkas tycka om på  pizza.
T.ex tunt skurna champinjoner
Tomatskivor
Mosarella
Skinka
Räkor
You name it!



Pizzasallad
Pizzasallad är inte direkt något jätte hemligt underverk. Det gäller bara att få en bra balans På syran.
Du behöver vitkål, olja, vinäger, salt, socker och nymalen svartpeppar.
Bearnaisesås

Det fick bli Per Mobergs recept. 
Lite extra fix å trix men enklare än vad man kan tro. Bara du är försiktig med värmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar