lördag 7 september 2013

Chili, vitlök och räkpasta

Chili, vitlök och räkpasta




Du behöver:
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
50g smör
0.5dl olivolja
1dl tomatpure
1 hönsbuljong tärning
ca 8dl vatten (häll i  2dl åt gången, koka ner innan du häller på ytterligare 2dl ) Du kanske inte behöver allt vatten.
1msk socker
2tsk salt
vitpeppar
En skvätt Vitvinsvinäger
1 gul lök
pasta eller äggnudlar till 4 pers
1 gul paprika
1 röd paprika
persila
räkor

Gör så här:
Pressa vitlöksklyftorna och finhacka chilin ner i en het traktörpanna tillsammans med smöret och oljan. Fräs på 1minut sedan sänker du värmen och skivar ner löken.
Häll i pastan eller nudlarna med buljongen och vattnet. Rör om och små koka till pastan NÄSTAN är mjuk. 
Smaksätt nu med tomatpuren, salt, sockret , vinägern och vitpeppar.
Skär upp strimlor av paprikan och lägg ner när pastan/nudlarna är klar. Häll till sist över räkorna. Rör om och strö över massor med hackad persilja. Stäng av plattan och servera. Räkorna blir varma av den övriga maten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar