onsdag 14 augusti 2013

Skaldjursröror

Skagen och skaldjursröra!
 
Man kan tro att Toast Skagen kommer från Skagen i Danmark. Fel fel fel!
Grundaren till Toast Skagen sägs vara en svensk, ingen mindre än: Tore Wretman och denna briljanta enkla rätt som kom att bli en av Sveriges populäraste förrätt uppfanns under 50-talet. 




 Skagenröra
50 g nyskalade räkor (knappt 500 g med skal)
¾ dl majonnäs
¾ dl créme fraiche
2 msk hackad färsk dill
1 tsk pressad saft från citron
Några droppar konjak
1 stor nypa nymalen svartpeppar
1 stor nypa salt


Skaldjursröra

0,5 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2msk hackad färsk dill
2msk hackad persilja
1-2 tsk saft från en citron
1 nypa nymalen svartpeppar
2msk löjrom
0,5 finhackad röd lök
Hackade kräftstjärtar och hackade crabbstiks

Du blandar samman alla ingredienser i en stora skålar, täcker med gladpack och ställ in i kylen. Röror behöver stå några timmar, gärna över natten för att få bäst smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar