lördag 24 augusti 2013

Piroger

Piroger
Piroger ingår faktiskt i den finska husmanskosten men äts mest i Ryssland, och Ukraina.  Pioger kan innehålla allt möjligt spännande men jag passar oftast på att göra dessa mumsbitar när det blivit mycket köttfärssås över från en pasta bolognese middag.  :)
Vill man variera sig och göra en köttfärssås med svamp och en gräddsås är det också hur gott som helst.

Kavla ut smördegsplattor på en mjöligt yta, lägg ut ca 1dl köttfärssås på varje platta och riv över någon god ost. Pensla kanterna med vispat ägg och vik ihop till en pirog. Strö över lite riven ost och skjutsa in i en ugn som är 220 grader varm tills pirogen är gyllenbrun. 
Piroger är som godast när de är alldeles nygräddad tillsammans med en vitlöksaioli. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar