måndag 5 augusti 2013

Mörk chokladmousse



Du behöver:
1 ägg
2 äggulor
80 gram mörk fin choklad runt 70%
0,5 dl strösocker
2.5 vispgrädde

Till garnering kan du använda: vispad grädde, rån, havreflarn eller florsocker. Det kan också vara gott med färska rensade delade jordgubbar, halverade passionsfrukter, färska hallon, blåbär eller färsk ananas i stavar till.

Tillagning:
Vispa grädden ganska löst. Vispa ägg och socker fluffigt i en annan skål.Bryt chokladen i en skål och smält över vattenbad.Ta ut och rör då och då med en slickepott.Vänd ner äggsmeten i chokladen samt efter det grädden.Blanda så lite som möjligt. Kyl i skålen eller fördela chokladmoussen i portionsskålar.Ställ i kylen på en bricka och täck över med plastfolie.Efter ca 2 timmar så har den stelnat och kan serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar