lördag 3 augusti 2013

Matmuffins

Matmuffins med Cheddarost, Skinka och Basilika 

Matmuffins påminner om Pizzabullar. Det är väldigt omtyckta av barn, i alla fall mina barn och många av deras vänner och de är otroligt praktiska att ha med i kylväskan på stranden.
Matmuffins, morotstsavar och en massa god hemmagjord saft, så har du gett dina badande barn en rolig och nyttig lunch på stranden.

Det absolut fiffigaste med matmuffins är att det fungerar lite som en Bondomelett. Du tager vad du haver i kylen, t.ex rester och tjorvar ner i din muffinsbas. Voil'a, så har du Matmuffins! :)Du behöver:
275g mjöl
1msk bakpulver 
1tsk socker
1tsk salt
1tsk nymalen svartpeppar
2 ägg
2dl mjölk
75g smält smör
125g riven ost (cheddarost)
100g Protein eller grönsak (rökt skinka, bacon, kyckling, korv, grönsaker)
1dl creme fraiche
2msk hackad ört (basilika)


Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop äggen, mjölken och det smälta smöret i en annan bunke.Blanda ihop detta ordentligt och rör ner 3/4 av osten, skinkan, den hackade basilikan och creme fraichen.
Blanda ihop allting väl och fyll dina muffinsformar. Strö över den sista osten och grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Du kan byta ut till vilken ost du vill, använda kycklingen från gårdagens middag, eller kanske korven. Du kan byta bort basilikan mot persilja, gräslök, soltorkade tomatpasta, pesto eller kanske fin skuren och brynt gul lök. Riva ner morötter eller den kokta potatisen du har liggandes i kylen.
Smaken är som baken!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar