torsdag 1 augusti 2013

Langos



Langos

Titta på bilden, känner ni igen situationen!? Det är en Langos kö! ;P


Langos är en Ungersk maträtt av friterad deg, den kan serveras med olika tillbehör som stekt kyckling, riven ost och vitlökssås. Eller kanske det allra vanligaste, cream fraiche, räkor, vitlöksolja, rödlök och rom. Langos är en vanlig festivalrätt och har genom åren blivit omåttligt populärt. Åå det är inte konstigt, för det är syndigt gott. (Lånad bild)



Du behöver:
25g Jäst
3dl Ljummet vatten
1 stor kokt potatis
7dl special vetemjöl
1-2tsk salt
ca 1 liter olja till fritering

Blanda ihop det ljumma vattnet och jästen i en stor bunke, låt vila 1-2 minuter. Mosa potatisen och häll ner i bunken. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda ihop till en slät deg. 
Jäs 35-40 minuter.
Dela degen i ca 16 delar och kavla ut.

Värm upp oljan till ca 180 grader och fritera till de är gyllenbruna, låt dem rinna av på hushållspapper eller på galler.
Pensla på dem med vitlöksolja innan du lägger på dina favorit pålägg.

                                   

       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar