söndag 25 augusti 2013

Kyckling och räkrisotto


Kyckling och räkrisotto!

400 g kycklingkött, kokt eller stekt
100 g skalade räkor
1 st gul lök
1 msk rapsolja
3 dl kycklingbuljong
2 tsk balsamvinäger
Ris: 2 dl basmatiris eller Arborioris
2 st schalottenlökar
2 tsk smör
4 dl kycklingbuljong
1 finhackad morot
1 liten burk majskorn
50 g sockerärter
1 tsk chiliflakes salt och malen vitpeppar
1dl jordnötter

Gör så här

Ris: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör och låt riset fräsa med de sista minuterna. Slå på buljongen eftersom och koka till riset är klart. Finhacka sockerärterna. När det återstår någon minut av koktiden, rör ner sockerärter och chiliflakes, morotshacket och majsen. Krydda med salt och peppar.

Dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna med höga kanter.Slå på buljongen, koka upp och krydda med vinäger. Låt sjuda i 10 min utan lock.Lägg i kycklingköttet och låt rätten bli genomvarm. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med räkor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar