söndag 21 juli 2013

Pulled Moose

Pulled Moose

Låter helknasigt men det fungerar hur bra som helst.
Ni vet de där bitarna av nötkött eller älg som ligger längst in i frysen, som man aldrig riktigt vet vad man ska göra av. 
De är för sega att grilla, för "tråkig" att bjuda på och någon höstgryta vill man ju inte ha att mitt i sommaren.

Problem solved!

Ta fram den där biten nu! Innanlår, Ytterlår, Bringa ja vad du nu har liggandes. Putsa bort eventuella senor och tjorva ner den i en gryta. 
Häll ner:
2dl Ketchup
1dl Vitvinsvinäger
2dl Olivolja
1dl BBQ sås
4 Vitlöksklyftor (rivna)
4cm Färsk Ingefära (riven)
0,5dl Soja
Salt
Svartpeppar
4dl Vatten
Rör om ordentligt och låt det hela småkoka med lock. Ös köttet ibland och fyll på med vatten om det ser ut att bli torrt i pannan. Vänd köttet efter ca 2-3 timmar.
Koka till köttet går att dra isär med hjälp av två gafflar. Där av namnet Pulled. 

Detta åt vi med tacobröd, creme fraiche och grönsaker. Syndigt gott!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar