måndag 8 juli 2013

Laxsallad med örtvinegrette och krutonger

Laxsallad med örtvinegrette och krutonger

Visste ni att det finns ca 200 olika lax arter!? Det är många laxar i en laxask det.
;)
Blanda Isbergssallad, Mache sallad och Ruccola i en stor skål.  Dela små tomater och lägg ner. Ärtskidor är gott att ha i. Använd potatisskalaren och skär ner tunna strimlor av morot.
Tärna lax och stek i smör med salt och peppar.  Låt svalna på hushållspapper. Tärna ett gott bröd i grova tärningar och stek även det med salt och peppar men nu i olivolja. Låt brödkrutongerna svalna på hushållspapper. Koka färskpotatis gärna Amadine, som är en riktig gorme potatis med en smörig rund smak. Låt potatisen svalna av och dela dem som är lite stora. 
Medan allting svalnar kan du göra vinegretten.

 Häll ner rikligt med olivolja och en skvätt vatten i en skål, lägg ner ner en stor knippe Persilja och Basilika.  Kör med stavmixern till det blir finhackat. Smaksätt med vitvinsvinäger, limesaft, salt och peppar. 

Blanda ihop salladen med laxen, färsk potatisen, krutongerna och häll över vinegretten.  
Har du lite kallrökt lax är det också riktigt gott istället för stekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar