lördag 13 juli 2013

Exotisk salsa

Exotisk salsa!

En del påstår att marinad inte påverkar köttet i den utsträckning som folk tycks tro, medan andra menar att det helt klart gör köttet mörare. 
Salt kan faktiskt dra ur saften ur köttet, men har också en stor påverkan på den stekytan köttet får. Vissa tester som gjorts menar att kött ska saltas precis 4 timmar innan tillagning för att få det bästa resultatet. Samma tester visar också på att vin i marinader har en positiv påverkan på köttets proteinstruktur.
Ja hur som helst krävs det en del kunskap, experimenterande och tålamod kring marinader och grillning.
Visst kan man få mycket smak på ett kött med hjälp av en "för marinad", men nu har jag gått och blivit lite såld på sånt därnt kladd man här på efteråt.
;)

Den här salsan, "efter marinaden" eller såsen har en lite exotisk smak.
Sjukt god är den i alla fall.


Allt du behöver är:

ca 1dl Färsk Ingefära
1 kruka Gräslök
0,5dl Olja
1msk Honung
2 dl Färsk Ananas
2-3cm Chili
Salt
Svartpeppar
Kör ihop allting till en slät smet med hjälp av stavmixern.
Färdig att lägga på ditt nygrillade kött, och gärna lite grillade ananasskivor, sallad, en klick creme fraiche och ris.
Mmmm! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar