torsdag 4 juli 2013

Choklad fondant

Choklad fondant
Chocolate cake, Lava cake eller Molten chocolate cake.
 Ja kärt barn har många namn. Jag har bara gjort den här efterrätten två gånger och båda gångerna har jag varit dö nervös att misslyckas. Kakan ska bara få ett hölje och kärnan ska vara rinnande.
Smaken är ganska vuxen, tycker i alla fall jag som är en Marabou lover ( Mörk choklad äter jag endast för att samla vuxen poäng)
;)
Alltså kräver kakan lite hjälp av något syrligt, som en Hallonsås eller andra bär och även någonting sött, t.ex en vaniljglass.




Du behöver:
150g mörk choklad
150g mjukt smör
3msk socker
3 äggulor
3 ägg
3msk mjöl
Smält chokladen över ett vattenbad.
Vispa smöret och sockret fluffigt, tillsätt 1äggula i taget under vispning. Tillsätt resten av äggen, mjölet och till sist den smälta chokladen, allt under vispning.

Fyll dina små porslinsformar och grädda i nedre delen av ugnen som är 200° 9 minuter.
Använder du muffinsformar av papper, silikon eller aluminium krävs en kortare gräddnings tid, kanske 5 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar