torsdag 11 juli 2013

Chimichurry och Smoked cihili


Jag har under livets gång lärt mig att inte göra saker halvhjärtat. Tyvärr känns det lite som att jag gör det ändå. Ja i alla fall här på Bloggen. 
Det är mycket annat som händer i livet just nu. Positiva förändringar visserligen. 
Vi "tok" renoverar huset inför en försäljning, vilket innebär att vi båda arbetar 10-12 timmar om dagen. Maten och Bloggen som så mycket annat kommer i skymundan.  För att ta paus  ifrån allting och försöka få i sig någon form av näring, fick det bli grillat. :)
Till den grillade kycklingen gjorde jag en Smoked Honey marinad.
Olivolja
Smoked essens
Honung
Finhackad Chili
Finhackad Vitlök
Salt



Chimichurry med Asiatiska influenser
Den här såsen är ganska stark och behöver t.ex Creme fraiche till. Men den passar att använda till allt möjligt.



1kruka Koriander
1 kruka Mynta
1 Rödlök
1/2dl inlagd Jalapeno
Saft från 1 Lime
1/2dl Olivolja
1 tsk honung
1 nypa salt
Kör allting i mixern och du har nu en perfekt "Efter tillagning marinad".

Smoked chili sauce

Den här såsen är perfekt till just den här kycklingen då den förstärker den rökiga smaken.
1 liten burk creme fraiche
1/2 chili, mosa i morteln
ca 4 småtomater finhackade
blanda ihop.
smaksätt med Rökt paprikapulver, 
salt och peppar.




1 kommentar:

  1. Hello everyone, it's my first visit at this web site,
    and post is actually fruitful for me, keep up posting such content.



    Feel free to visit my page ... casino bonus -
    -

    SvaraRadera