fredag 14 juni 2013

Smörgåstårta
 
Vad kan passa bättre än en Smörgåstårta på Examensdagen!?
Smörgåstårtan nämns i matsammanhang redan under 1940-talet och framåt. På 1970-talet slog den igenom ordentligt i Sverige. Det åts både på fester och till lunch.
Trots sin ringa ålder har smörgåstårtan blivit en modern tradition som ofta serveras på familjehögtider gärna med lite Nubbe till.
 
 
;)


 
Du behöver:
1pkt Franska
Bregott
Majonnäs
1 stor burk Creme fraiche
1 burk Rom
10st kokade hackade eller skivade Ägg
Räkor
Rödlök
Purjolök
Dill
Sallad
Tomat
Gurka
Citron
Salt
Peppar
 
Börja med att koka äggen så de hinner svalna. Sedan tar du fram ett lämpligt bricka. Skär bort kanterna från franskan och bre lite Bregott på dem och lägg ut en botten för tårtan. Bre på ett tunt lager Majonnäs. Antingen blandar du ihop en röra av några av dina ingredienser och brer på eller så hittar du på en egen variant. Men bre alltid på lite Majonnäs innan du lägger på någon röra, Majonnäsen fungerar som ett fukt stopp.
Det är bara fantasin som kan sätta stop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar