söndag 16 juni 2013

Chocolate Marquise With Mascarpone cream

Chocolate Marquise with Mascarpone Cream
 
Det här är för mig lite av ett Gesällprov. Hur mycket klarar jag innan en total Härdsmälta i köket!?
Men tänk att det gick, jag klarade det. :o)
 
Det enda information jag hittade på Marquise är dock att det betyder nobel kvinna eller veranda på Franska, om någon vet mer kring detta så snälla skriv något och rädda mig ur detta. Det kan ju knappast betyda Nobel chokladkvinna eller Chokladveranda?! ;o)
 

 
 
Kakan:
6ägg
225g socker
2msk sirap
60g vetemjöl
60g mandelmjöl
40g kakao
Vispa äggvitan och häll i hälften av sockret till en fluffig smet. Vispa äggulorna med resten av sockret och sirapen. Sikta ner de torra ingredienserna i äggule smeten. Vänd samman allting.
Bred ut på bakplåtspapper på dina ugnsplåtar och grädda ca 4-5 minuter i 175 grader varm ugn. Låt kakan svalna.
 
Chokladmoussen:
145g 70% choklad
240g äggulor
250g socker
100g honung
275g mjukt smör
165g kakao
450ml grädde
Vispa choklad, äggulor, honungen och sockret i ett vattenbad, precis till chokladen smält. Ta av och låt svalna.
Vispa smöret fluffigt med kakaon, tillsätt lite av grädden åt gången.
Blanda samman allting.
 
Nu väljer du en bra form som du klär med plastfolie i botten, skär en bit av din kaka så den passar i botten av formen. Häll på lite av din chokladsmet över. Skär en ny bit av kakan och lägg på. Häll på lite av chokladsmeten.... ja, du fattar!
Efter några varv har du fyllt formen och du kan vika över plastfolien. Ställ i kylen ett par timmar.
 
Mascarpone krämen:
Vispa 1dl grädde halv klar, blanda i 1 frp Mascarpone, riv ner 70g vit choklad och 1 tsk vaniljsocker och vispa runt till en klumpfri smet.
 
Servera hela alltihopa med någonting lite syrligt, typ Hallon, Passionsfrukt eller liknande.
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar