lördag 15 juni 2013

Älg a'la Thai

Saltrulle av Älg a'la Thai!
 
1,2 kg rulle av nöt eller Älg

Saltlag:
2 l vatten
1 dl salt
2msk socker
Svartpeppar
 
Koka upp vatten och resterande ingredienser. Häll saltlagen kokhet över köttet. Låt det stå kallt ett par dygn.
Koka sedan köttet i samma lag 3 ½-4 timmar, men prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom.
Låt rullen svalna i lagen och kyl sedan.
 
Nu steker du på finhackad:
Chili
Vitlök
Sesamolja
Finrivet Citron eller Limeskal
Saften från Citron eller Limen
Ingefära
Bryn allting försiktigt i rikligt med olja.
 
Skär Morot och Zucchini i tunna strimlor och blanda i. Bryn till grönsakerna börjar mjukna.Skär din saltrulle i tunna strimlor och lägg ner i stekpannan. Häll även på lite av din saltlag. Smaka av. Grovhacka lök och färsk Broccoli och bryn på några minuter.
Häll till sist på Lätt Creme Fraiche och ös på med hackad Koriander.
 
Idén kommer från Pyttes matblogg!
 
Bon appetit!
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar