onsdag 1 maj 2013

Soulfood Family style!

SOULFOOD #2
Idag hade jag hjälp och framför allt trevligt sällskap i köket. Med sällskap blir allting så mycket enklare och roligare!
Vi gjorde Soulfood (igen), fast något mildare än förra gången och med lite andra smaker.
1,2 kg Kycklingdelar
3dl Matlagningsyoghurt (Naturell)
Salt
Peppar
Paprikapulver
1,5 gullök
2 Vitlöksklyftor
1msk Honung
1 liten Chili
Grovhacka löken och chilin och mosa sedan med stavmixern. Blanda i alla krydor samt honungen och yoghurten. Skär upp kycklingdelarna i lämpliga delar t.ex 3*3 cm och lägg ner i blandningen i en ugnsfast form.
Låt det marinera några timmar innan du ställer in det i ugnen som är 200 grader varm, tills det är klart.
Tiden varierar beroende på vilka kycklingdelar du använder och hur stora bitarna är.
Skulle såsen skära sig så är det inte hela världen det smakar gott ändå, men om du vill så häll i lite mer yoghurt om du har kvar, i värsta fall kan du hälla i lite fil, grädde eller mjölk om yoghurten är slut.
Det verkar vara lite känsligt det här med mjölkprodukter (yoghurten i det här fallet) och lök. Varje gång jag har använt LÄTT yoghurt har det däremot aldrig skurit sig! :o)
Detta serveras helst med välsaltade klyftpotatisar och en krispig sallad, men vet ni?! Potatisen var full i pil när vi skulle sätta igång med matlagningen, så det fick bli ris. Så kan det gå! ;o)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar