lördag 18 maj 2013

Slow cooking!

Slow cooking
Mitt favorit program på tv just nu är Eat street,det är ett program om gatu matkulturen i USA som visas på Star!
Ofta har det varit matvagnar av olika slag som serverat mat som har sett helt galet gott ut och ofta har de pratat om just Slow cooking. Vilket är precis vad det låter, långsam matlagning.
Ett passande citat är:
First it's undercooked, then it's overcooked, then it's done!
När ett kött får koka i sååå många timmar kan det inte annat än falla i sär och smälta i munnen, Mmmmm! :o)
Så idag provade jag på detta fenomen, jag hade bara älgkött av olika sorter i frysen så det fick det bli.


Du behöver:
1,3kg Fläskkött, tex fläskkotletter
1liter äppelsaft/juice
1dl äppelmos
2msk soja
2 grovhackade gula lökar
2 msk lökpulver
svartpeppar
salt
Bryn på din köttbit på alla sidor i rikligt med smör i en het stekpanna.
Lyft över köttet till en ugnsfastform, t.ex. gjutjärnsgryta, häll över spadet från stekpannan.
Häll i juicen och resterande ingredienser.
Ställ in i ugnen som är ca 120 grader varm.
Köttbiten är klar när köttet i princip faller sönder vid beröring, efter ca 6-8 timmar.
 Nu har du en härlig gryta med en mustig och syrlig sås. Plocka ut benen, servera ris och en fräsch sallad.

Ät och njut INNAN du tittar till elmätaren! ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar