tisdag 21 maj 2013

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake!
Den naturliga röda nyansen kan ha varit källan till namnet "röd sammet" samt "Devil's  food".

När livsmedlen var ransonerade under andra världskriget, använde många bagare kokta rivna rödbetor samt saften för att förstärka färgen på sina kakor men också för att bevara mjuka kakor saftiga längre.
 Adams Extract, ett företag i Texas, sägs ha fört  Red Velvet Cake till kök hela Amerika under tiden för den stora depressionen genom att vara en av de första att sälja röd karamellfärg.


Det finns minst en miljon olika sätt att göra denna kaka, men här kommer mitt  bästa recept.
Håll till godo!

Du behöver:
3,5 dl socker
2ägg
3,5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl Rapsolja
1 msk vitvins vinäger
2,5 dl filmjölk
1 msk Karamellfärg
1-2 dl rivna kokta rödbetor.

Vispa äggen och sockret pösigt, blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda i resten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 -40 minuter i en ugn som är 175 grader varm.

Låt kakan svalna innan du delar den och fyller med frosting.

Frosting
400 gram Philadelphia
3 dl Florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop, vispa INTE


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar