lördag 25 maj 2013

Pulled Pork with Colslaw and BBQ sauce!


Pulled Pork with Coleslaw och BBQ sauce!
Idag känns det som att allt har gått i Turbofart!, Jag har hunnit till IKEA på löningshelg, gaahh, vilket geni drag! Jag har dammsugit och skurat bilen, storstäda huset, lagat mat, bloggat, skurat altan och möbler samt planterat lite blommor, jag som avskyr trädgårdsarbete. Ja hur som helst har det helt klart varit en effektiv dag!
Pulled pork heter det för att man kan dra isär fläskköttet med gaffeln, köttet blir så efter ett s.k. slow cooking.
Men eftersom jag hade ont om tid idag och var gaaalet sugen på att prova Tullips färdiga Slowcooking produkter så använde jag mig av just de.
Finns på Coop!
:o)




BBQ- Sauce
1finhackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad chili
1msk olivolja
2msk farinsocker
1/2 dl soja
1/2 dl ketchup
1dl chilisås
svartpeppar
EV: rökt paprika pulver, om du vill ha en rökig smak på din bbq sås
Bryn på chilin, vitlöken och löken i oljan utan att ge det en stekyta. Häll resten av ingredienserna i stekpannan/pannan och rör om, koka ca 5-10 minuter.
Ta av kastrullen från värmen och använd stavmixern till såsen är slät.
Coleslaw
Vitkål
Rödlök
 Morot
Creme fraiche
Majonäs
Dijon senap
Salt
Svartpeppar
Fin riv grönsakerna i en storskål. Rör ner resten av ingredienserna, smaka av och ställ kallt.
Dagen innan, eller några timmar innan servering gör du Coleslawen och BBQ såsen så de får stå i kylen och dra. Tillaga pulled pork enligt förpakningens anvisningar, koka ris, skär upp sallad och värm dina Pita bröd eller liknande.
Nästa steg i det hela känner du igen från tacosen.
;)
Fyll ditt bröd på det sätt du tror och tycker är godast.
Mumms mumms mumms!

2 kommentarer:

  1. Ska helt klart åka och köpa en pulld pork innan jag åker hem idag.

    //Stefan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut att du ska göra, det är syndigt gott!!
      // Sunnie

      Radera