söndag 5 maj 2013

Parmesangratinerad kyckling

Parmesangratinerad Kyckling
Idag blev det kyckling (igen) Vette tusan vad det är med mig och kyckling, men kyckling är himla gott!
Så idag blev det Parmesangratinerad kyckling med klyftpotatis, sallad och smörstekt sparris.



Tvätta och skär upp din potatis och lägg i en stor bunke, Häll över lite olivolja salt och nymalen svartpeppar. Blanda om ordentligt med händerna. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut din potatis på plåten. Ställ in i ugnen som är 200 grader varm.


Du behöver:
ca 600 gram Kycklingfileer
4 dl Creme fraiche
minst 150 gram  Parmesanost
1 Vitlöksklyfta
1 nypa Salt
Svartpeppar

Gör så här:

Torka av kycklingfileerna med hushållspapper och skär upp dem i 3*3 cm stora bitar, lägg ner i en ugnsfast form.

Riv Parmesanosten och lägg ner i en bunke. Blanda ner Creme fraichen, pressa ner Vitlöksklyftan, salta och peppra.

Ställ in i ugnen som är 200 grader varm, den ryms ovanför potatisen. ;o) Efter ca 30 minuter är det dags att kolla om kycklingen är genomstekt. Du kan ta ut en bit och skär itu den så ser du om den är genomstekt. Det ska inte finnas något rosa alls inuti. :o)


Medan du väntar kan du göra en härlig sallad, duka bordet och smörsteka Sparrisen.

Lycka till och smaklig måltid!


2 kommentarer:

  1. Vad använder du för parmesan?

    /Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej
      Vet du, ska sanningen fram, hade jag en bit i frysen, jag tog fram till detta. ;o) Så jag vet inte vilket märke det kan ha varit!
      Men ICA skrev om ett Parmesanost test en gång och de gav den jag vanligtvis använder, Bäst i test och det var Zeta. Om man inte ska köpa något Lyxipyxit i charken förstås. :o)
      // Sunnie

      Radera