måndag 20 maj 2013

Ökensand

Ökensand

Jag hittade absolut ingen historia om dessa småkakor. Första gången jag smakade dem var när min Fostermormor Inga kom med dem till min fosterfamilj kring jul. De var himmelskt goda, och smälte i munnen, bokstavligen smälte i munnen, jag tror inte att jag ens behövde tugga. ;o)
Sedan jag själv fick barn har jag försökt att baka just Ökensand, men med varierat resultat, men jag tror minsann att jag kommer närmare och närmare Mormor Ingas goda Ökensand.
Du behöver:
200 gram Smör
2,5 dl Socker
5 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker

Gör såhär:
Värm/bryn smöret till 140 grader och låt svalna något.
Rör ner sockret och rör om till det är nästan kallt.
Blanda i resten, men vaniljsockret sist, annars blir det lite beskt.
Rör till runda bollar på ca 3,5cm i diameter eller forma ovala kakor med sked.
Grädda i 175 grader i ca 10-13 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar