onsdag 1 maj 2013

Grillsås

Grillat Grillat och Grillat
 
Ja, nu om inte tidigare grillas det överallt. Jag är verkligen ingen grillexpert, så nu om någon gång är det dags att lära sig!
 
I den familj jag är uppvuxen i stod mamman i huset för mycket av matlagningen, men pappan för grillningen, så var det bara.
 
Han är verkligen en förebild, för allting var verkligen gudomligt gott. Nu snackar vi inga värstinggrejer med utekök och två meter breda Weber grillar, som alla "Bara måste ha" idag, utan hur enkelt som helst, men ändå så mört och gott!
 
Eftersom jag inte har någon "Grillpappa" i detta hus får jag banne mig fixa det själv!
 
;o)
 
Så jag börjar med att bjuda på en härlig enkel och fräch sås som är gott till all form av grillad mat. Så kanske ni kan skriva lite tips till mig om grillningen. Det godaste köttet, bästa marinaden, eller hemmagjord Rub, era bästa tips!
 
 

 
SÅS!
 5 dlCream fraiche
2st chili (med frön)
1msk olja
salt
1 nypa socker
Nymald Svartpeppar
Kruspersilja
 
Grovhacka chilin och persiljan, lägg i en okänslig skål, häll på oljan och sockret och kör med stavmixern, tills det blivit finhackat. Rör försiktigt ner detta i cream fraichen och smaksätt med salt och Nymald svartpeppar.
 
Denna sås som de flesta, står med fördel några timmar i kylen innan servering!
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar