tisdag 21 maj 2013

Enkel Fiskgratäng

FISKGRATÄNG
 
Tisdag är en fisk dag för många, speciellt för barn inom barnomsorgen, så även hemma hos oss idag.
Fiskgratäng närmare bestämt.
 
Koka en kastrull skalad potatis, häll bort vattnet och låt ånga av några minuter när de är färdigkokta.
 
Mosa potatisen och blanda i smör, grädde, 1 ägg, ny riven muskotnöt samt salt och vitpeppar.
 
Rensa dina torskfiléer från eventuella ben och skär upp i bitar ca 3*3 cm. Skär upp alla tänkbara grönsaker, som purjolök, lök, broccoli, paprika, morötter, ja vad som helst.
Koka upp grädde, gräddfil, fiskbuljong, dill och en stor nypa smör salt samt peppar efter tycke och smak.
Lägg ner dina grönsaker i den kokande vätskan och vänta ca 5 minuter, efter det kan du lägga ner dina torskbitar. Dra av kastrullen från värmen, fisken blir klar ändå.
 
Lägg/spritsa ut din potatismos längst kanterna i en ugnsfastform och din fiskgryta i mitten.
 
Ställ in din fiskgratäng i ugnen som är 250 grader i ca 10 minuter, eller till den fått en fin färg!
 

 
 
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar