söndag 19 maj 2013

Chokladpannkakor

Chokladpannkakor
Efter att ha ekiperat barnen med diverse sommarutrustning, som shorts, kepsar och skor. Även klippt och duschat dem och mer eller mindre tvinga dem att prova femtioelva par skor och sjuttiotolv olika uppsättningar kläder, kände jag mig lite skyldig till att belöna dem efter allt "hårt arbete" och tålamod.
Så det fick bli Chokladpannkakor och jordgubbar.
 
Okej, jag kan lite motvilligt erkänna att det inte blev någon höjdare för barnen, så de försåg sig med köpe glass istället.
 
Men jag tyckte det var himmelskt gott, fast å andra sidan äter jag i princip allting som innehåller socker och smakar choklad.
 
:o)
 
Det var en något vuxnare smak på denna efterrätt men jordgubbarna tillsammans med chokladsmaken på pannkakorna var jätte gott.



3st Ägg
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
2,5 dl Mjöl
3 msk Kakao
0,5 tsk Salt
0,5 dl Socker
3 msk Smör + till stekning. Bär som jordgubbar eller hallon och 1 frp Kesella med vanilj eller hallonsmak.

 
    Vispa upp ägg med mjölk. Vispa i mjöl och kakao. Tillsätt vatten och socker.
    Smält smör i en stekpanna häll i lite i smeten och spara lite till stekning. 
    Stek tunna pannkakor. Sätt ugnen på 150 grader.
    Skär jordgubbarna i tärningar eller använd hela hallon, spara några till garnering. Bred på ett tunt lager Kesella på pannkakorna. Lägg ut dina bär över pannkakorna. Rulla ihop. Riv choklad över. Sätt in i ugnen. Låt chokladen smälta lite, om du vill ha innehållet varmt eller kallt är helt upp till dig.

               

 



1 kommentar:

  1. Jag gjorde nåt liknande häromdan, fast våfflor. Vanlig våffelsmet och så blandade jag i kakao och oboy! Oboyen va perfa, behövde inte nå extra socker i :) Dessutom doftade det lööövly när dom gräddades! :))

    SvaraRadera