lördag 18 maj 2013

Basilikapannacotta på chokladkaka med kanderade valnötter och jordgubbar


Basilikapannacotta på chokladkaka med kanderade valnötter och
jordgubbar





Det här behöver du och så här gör du:
Kaka
2 ägg
1 1/2 dl Strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten
Pannacotta
5 dl grädde
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl Gelésocker Multi
Kanderade Valnötter
Smält 1dl socker och en dl sirap i stekpannan, rör strax ner 2 dl grovhackade nötter.
rör om i ca 1 minut.
Bred ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och ställ in i ugnen som är 175 grader i ca 5 minuter.
Peta isär dem och låt svalna.
 Smöra en ugnsform med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll upp i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. 
 Låt svalna något och stansa ut dina chokladbottnar med ett glas eller rund pepparkasform, i samma storlek som glasen du använder till pannacottan.
Blanda grädde, basilika och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i fyra glas. Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp pannacottan på kakorna. Garnera med färska hallon eller jordgubbar och de kanderade valnötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar