tisdag 16 april 2013

Ugnskorv och potatismos

Ugnskorv helt enkelt
 
Igår var det Måndag, på måndagar krävs det oftast något enkelt till middag. Vad passar bättre än korv?! Många äter Tacos på fredagar, vi äter allt som oftast korv på måndagar, varför det blivit så, vette tusan!?
 
Just denna måndag blev det Ugnsgratinerad korv med potatismos.
 
Det går att modernisera denna maträtt till oändlighet, men varför krångla till det, när det är så gott precis som det är?! ;)
 
 
 
Du behöver:
4-5 portioner
 
1 Korvsring
(Ta den sort ni gillar bäst)
Greve ost
(Det fungerar minst lika bra med vilken ost som helst i stort sätt)
 
Skär snitt i korven, men inte hela vägen igenom, bara så du kan lägga ost i mellan.
 
Potatis ca 10 - 12 st
(beroende på storlek)
Smör 50 g
Grädde ca 2 dl
Vitpeppar
Salt
Muskotnöt
 
Koka potatisen till den är klar, häll av allt vatten och låt den ånga av 1 minut. Mosa potatisen med press, stampare eller kanske elvispen (Använd aldrig stavmixer, då blir det tapetklister av alltihopa).
Smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöten. Rör ner grädden och smöret. 
 
Serveras med senap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar