torsdag 4 april 2013

Soul food

Soul food!
Soul food är massor av olika rätter som är populär och har sina rötter i  den Afroamerikanska kulturen. Den påminner lite om maten i Södern och kan ha vuxit sig stor i mitten av 1960-talet,då även soul musiken blev som störst. Men soulfood är egentligen myyycket äldre än så!
När européerna började sin afrikanska slavhandeln i början 15-talet ändrades kosten dramatiskt för afrikaner då de befann sig  långa slavresor. Det var under denna tid som en del av de inhemska grödorna från Afrika, började dyka upp i europa och amerika.


Så idag ville jag prova det jag har sett på tv flera gånger. En yoghurtmarinerad kyckling. Mmmm! Egentligen är det inte riktigt med yoghurt man marinerade kycklingen, jag tror att det var med Kärnmjölk, men det säljs inte längre hur som helst, så då kan man använda sig av yoghurt istället.
Det låter kanske inte Über gott, men det är det!
Yoghurtmarinerad kyckling
En påse tinade Kyckling fileer, strimmla
0,5 Liter MatlagningsYoghurt
3 Vitlöksklyftor, grovhacka
1-2 röda Chilifrukter (med frön och hela köret) Starkt ska det bli!
Rökt Paprika pulver
Paprika pulver
Hackad Basilika
Salt
Nymalen Svartpeppar
Rör om allting och låt stå i kyl men gärna i rumstemp en stund innan du stoppar in allting i ugnen, som ska vara 200 grader varm, det hela spektaklet tar ca 60 minuter i ugnen, men man får peta lite på kycklingen för att känna om det är klart!
Servera helst med Sallad och knapriga och välsaltade klyft potatisar!
Ät inte ihjäl er, risken är stor, så gott är det! :o)
P.S. Bilderna nedan visar att jag lyckats hitta lite färg till mitt tidigare ganska tråkiga vardagsrum, tack för tipsen! D.S.2 kommentarer:

  1. Jättefint! Det blev toppenbra med lite färg ju!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blev det, det lilla gjorde en stor skillnad! :o)

      Radera