lördag 20 april 2013

Rågkakor

Rågkakor
 
Idag har jag äran att bli bortbjuden på middag, det är alltid härligt med middagar hos trevliga vänner. För att inte komma helt tomhänt ska jag ta med en flaska med gott vin och nybakade Hallongrottor och Råkakex/kakor.
:o)
 
Rågkakor har blivit lite av en favorit, de är inte för söta men inte för "vuxna" heller, utan alldeles perfekt.
Det är första gången jag provar att baka Rågkakor och jag kan bara drömma om att de ska bli lika goda som Flodins (Flodins Hembageri i Härnösand).
 
 
Blanda ihop:
 2dl vetemjöl
2,5dl rågsikt
200g smör (inte margarin, tycker jag)
1dl socker
Knåda ihop, plasta in och låt degen vila i kylskåpet i ca 1 timme.
Kavla ut ca 3 mm tunnt och stansa ut med en pepparkaksform eller ett tunt glas. Nagga och lägg upp på bakplåtspapper på en ugnsplåt, t.ex. med hjälp av en mjölad stekspade.
 
Grädda i 160 grader ganska långt ner i ca 5minuter.
Strö över strösocker medan de är varma, om så önskas!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar