onsdag 17 april 2013

Marshmallows

Marshmallows!!

Det är lite Hejbaberiba här hemma, med en febrig dotter som gör allt i sin makt för att orka leka med sina storebröder när de kommer hem från skolan. Det hela slutar oftast i gråt och tandagnisslan. Men mitt emellan febertopparna har jag försökt roa henne så gott det går. Vi har läst, sett film, spelat finns i sjön, där hon somnade mitt i ett parti, men förutom det har vi hunnit provbaka egna Marshmallows (Recept från Lindas bakskola).
 
Helt klart spännande, men jag vette tusan om det är värt besväret.
Eller jo! :o)
När vi doppade dem i choklad och gav dem lite omsorg med olika strössel och kockosflingor, smakar de som Krokofanter och kokosprickar!
Fantastiskt gott tyckte barnen!
 

 
Gör så här:
 
I en bunke lägger du:
2,5msk gelantinpulver
1 1/4 dl kallt vatten.
Vispa detta till ett vitt fluff.
 
Ta en ny bunke och vispa 2 äggvitor till ett vitt fluff, blanda sedan försiktigt i 1tsk vaniljsocker.
 
Blanda nu 1 1/4dl vatten, 1 krm salt, 1 1/4dl vit sirap och 5dl strösocker i en kastrull, låt koka till 122-124 grader under försiktig omrörning.
 
Häll ner sockerröran i gelantinet och vispa med elvisp på hög hastighet till det blivit vitt, tjockt och glänsande.
Blanda ner nu ner de vispade äggvitorna och vispa med elvisp på hög hastighet tills det är en riktigt fluffigt.
 
Lägg ut ett bakplåtspapper på en bakplåt och sikta massor med florsocker över. Bred ut din smet på detta , och sikta florsocker ovanpå. Täck med aluminiumfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 12 timmar.
 
Sedan kan du stansa ut figurer med pepparkaksformar eller klippa bitar med saxen.
 
Jag ska nog nästa gång prova att spritsa ut smeten till färdiga mumsbitar, som man sedan kan dopa i choklad. Så jag slipper klipp delen, för den blev kladdig vill jag lova! ;o)
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar