onsdag 3 april 2013

Lemoncurd cupcakes and Chocolate mint cupcakes

Lemoncurd cupcakes and Chocolate mint cupcakes
Cupcaken utvecklades i USA någon gång i början på 1900-talet och det var revolutionerande då det var en tidsbesparare. Ett snabb bak helt enkelt! 
 
Det finns två teorier: en, var att bakverken tillagades i koppar och den andra teorin är att de ingredienser som används för att göra cupcakes mättes med koppar.
Lycka till!




Lemoncurd cupcakes
100 g smält Smör
2 Ägg
3 DL Mjöl
2 TSK Bakpulver
2 TSK Vaniljsocker
1DL Strösocker
2 DL Mjölk
Rivet skal 1 Citron

Fyllning
Lemoncurd

Frosting
Vispa
ca 100 gram Mjukt smör
2 dl Florsocker
ca 100 gram Smält vit choklad

Vispa smöret, sockret och äggen pösigt, blanda ihop de torra ingredienserna och blanda till sist i det torra ingredienserna samt mjölken. Vispa till en luftig smet, fyll muffinsformarna 2/3 delar och klicka ner 1 tsk Lemoncurd i varje form. Ställ in i ugnen som är 175 grader varm.

Chocolate and mint cupcakes
150 g smält Smör
3 Ägg
3 DL Mjöl
2 TSK Vaniljsocker
2 TSK Bakpulver
1 DL Mjölk
4 MSK Kakao
40 g Hackad mörk choklad
40 g vit choklad

Frosting
Vispa 
100 gram Mjukt smör
2 dl Florsocker
ca 5 st droppar Mint olja
100 gram Smält mörk choklad




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar