onsdag 24 april 2013

Heta räkor

Heta räkor!
Heta räkor passar minst lika bra till Kräftskivan som till
 Majbrasan och eventuella vickningen efter brasan, vill jag så gärna tipsa om något jag är uppvuxen med, något som min fostermamma kunde gör vid speciella tillfällen som nyår, midsommarfesten och andra liknande tillfällen! Något enkelt men gott och fyllt med varma härliga minnen.
Heta Räkor kallade hon det och äts med fördel till paj, t.ex Spenatpaj, Broccolipaj eller Västerbottenostpaj eller helt enkelt, precis som det är på ett Endive salladsblad.


Du behöver:
250 gram skalade räkor
2msk olja
1msk vitvins vinäger
0,5dl heinz ketchup
1dl heinz chilisås
1,5-2 vitlöksklyftor
ca 7-10 tabasco droppar
salt
svartpeppar
! knippe hackad persilja

Gör så här:

Rör ihop allt utom räkorna och låt stå i kyl ett par timmar, ju längre dessto bättre. Kanske under tiden du gör en god paj.

Blanda i räkorna strax innan servering!

Enkelt eller hur!?
:o)

Västerbottenostpaj

Jag använde mig av Per Morbergs recept, men istället för svartpeppar har jag alltid tyckt om att använda Cayennepeppar istället.

Spenatpaj
Knåda ihop:
150g smör
5dl mjöl
1,5dl kesella
Tryck ut degen i en pajform, nagga väl och förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.

Mixa ihop 500g spenat 1 gullök, 2msk smör, 6st ägg, 3dl grädde och salta och peppra rikligt.
Häll ut smeten i pajskalet och riv ost över. Grädda till äggstanningen har satt sig och osten fått en fin gyllenbrun färg.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar