tisdag 9 april 2013

chocolate ice cream with candied cocoa and sea salt

Chokladglass och kanderad kakao och havssalt!
 
 
Ok, idag känns det lite pretantiöst att dra igång en lång radda om kakaobönans historia. Jag behöver inte skriva mer än att choklad ÄR gott, i ALLA format!
 
Smaksätt glassen med vad just DU går igång på, mina favoriter är hackad kola, kolasås, kockos, kakbitar, banan eller annan frukt, jordnötter, eller nötter av alla de slag, Nonsopp eller marchmallows. Inte allt på en gång såklart!
;o)
 

 
 
 
Chokladglass
2 Äggulor
2 DL Grädde
2,5 DL Mjölk
100 G Florsocker
45 G Kakao
10 G Vaniljsocker
Vispa ihop alla de torra ingredienserna med 0,5 DL av mjölken samt äggulorna. Vispa sedan ner resten av mjölken. Vispa grädden hårt,vispa nu ihop allt sammans. Häll ner allt i glassmaskinen. Har du ingen glassmaskin, fungerar det minst lika bra att tjorva in det i frysen och blanda om för hand varje timme!
 
Kanderat kakao
1 DL socker
Havssalt
100% Kakaobar/ Kakaonibbs
 
Smält i stekpanna, lägg ut på bakplåtspapper, låt svalna men INTE helt.
Strö över grovhackad 100% kakao eller Kakaonibbs och Havssalt!
 
Kanderade valnötter med smak av kanel
 
2 DL Valnötter
1 DL Strösocker
1KRM Kanel
 
Rosta nötterna i en torr stekpanna, smält sockret och kanelen på medelvärme i en annan stekpanna. När sockret är smält blandar du ihop allt sammans och lägger ut på ett bakplåtspapper. Låt svalna, hacka grovt innan du strör över eller blandar i glassen.
 
Kolasås
250 G Strösocker
4 MSK Vatten
1,5 DL Grädde
50 G Smör
 
Häll sockret i en kastrull med tjock botten och rör ner vattnet. Värm försiktigt, rör inte om och luta kastrullen, tills allt är smält. Höj nu värmen och låt bubbla försiktigt 4 minuter eller tills det är gyllenbrunt. Ta bort kastrullen från värmen och rör försiktigt ner grädden. Låt svalna!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar