söndag 14 april 2013

Bröd i jäskorg

Bröd i jäskorg
 
Det ser alltid så härligt ut med stora mustiga bröd som har fått mönstret efter olika jäskorgar. Så idag blev jag tvungen att prova.
 
Det blev ingen jätte succe idag, jag följde receptet jag hittade men jag tycker att brödet är liiiite i torraste laget och brödet sprack i ugnen, vilket tyder på för mycket mjöl.
 
Idag är brödet inte vackert men väldigt gott!!
 

 
 
1PKT jäst
5 DL ljummet vatten
25 g rumsvarmt smör
2 KRM salt
2 MSK mörk sirap
750 g mörkt mjöl (Jag skulle nog ta 650 g till att börja med) ;o)
 
Knåda degen i ca 10 minuter, låt jäsa i 40 minuter i skålen om du använder hushållsassistent.
Knåda ytterligare 10 minuter.
Tippa upp degen i en mjölad jäskorg (vilken korg som hellst som ger ett fint mönster)
Låt jäsa i korgen 40 minuter.
Vänd upp degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda ganska långt ner i ugnen som är 225 grader varm.
Förvara brödet i en papperspåse för att behålla skorpan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar