lördag 27 april 2013

American Mini Cupcakes!

Minimuffins med Amerikansk stil!
 
Jag har använt mig av ett helt vanligt muffin/cupcake recept, som jag dubblade, halva smeten hackade jag ner bananer och salta jordnötter  i och andra halvan hackade jag ner choklad och gräddkola i. Jag har skrivit recept på Jordnötssmörkräm, Kolagrädde och Kanderade jordnötter och Chokladtopping, nu är det bara din fantasi som sätter stop!
 



 
 
 
 
CUPCAKESMETEN (Dubblad och klar)
150g smör
8dl vetemjöl
4dl socker
1 nypa salt
4tsk bakpulver
4tsk vaniljsocker
4ägg
 
Smält smöret och låt svalna något. Vispa äggen och sockret pösigt, Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda nu ihop allt sammans.
 
Dela din smet i två bunkar och blanda ner hackad banan och jordnötter i den ena och hackad gräddkola och choklad i den andra.
 
Grädda 220 grader i ca 10 minuter.
 
JORDNÖTSSMÖRKRÄM
150 g slät jordnötssmör
100g smör
100 g florsocker
Vispa samman allt till en fluffig smet, spritsna över dina avsvalnade muffins.
 
CHOKLADTOPPING
50g smör
1 rågad msk kakaopulver
75g florsocker
2tsk vaniljsocker
Rör smöret mjukt och sikta ner de torra ingredienserna. Rör om väl, till en len smet.
 
KANDERADE JORDNÖTTER
200g socker
175 jordnötter, grovhackade
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Häll ner sockret i en kastrull, men rör inte om, smält på medelhög temperatur. När allt socker är smält rör du ner jordnöts hacket, nu kan du röra om ordentligt och häll ut det på ditt bakplåtspapper och låt kallna. Bryt i småbitar och strö över dina cupcakes.
 
KOLAGRÄDDE
100g socker
2msk
1 nypa salt
4dl vispgrädde
Lägg allt utom grädden i en kastrull och smält sakta på medelhögvärme, rör om en gång. Koka upp tills det blivit ljusbrunt, utan att röra om. Ta bort kastrullen snabbt från värmen.
Häll långsamt i grädden och rör om hela tiden. Låt kolagrädden bli helt kall i kylen innan du vispar den och spritsar på dina cupcakes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar