onsdag 13 mars 2013

Kolasnittar och Kokoskakor med choklad


Kolasnittar och Kokoskakor med choklad
Det blir aldrig riktigt bra när jag försöker stressa fram någonting, men det tycks jag aldrig lära mig.

Jag HAR förvisso bakat idag, till och med två sorters kakor, visserligen på en och samma degsats, men det hör inte hit. ;o) Jag ville också gärna blogga om baket, men i brist på fotoidéer och snygga uppläggningsfat att använda mig av, känns det hela en aning forcerat. 
Så till helgen får jag bege mig på shoppingtur. Inte mig emot!





För att göra Kolasnittar och Kokoskakor med choklad i behöver du:

400 G Smör
2 DL Socker
5 MSK Mörk sirap (Olja in måttet innan, så rinner Sirapen ur enkelt)
4 TSK Vaniljsocker
4 TSK Bakpulver
ca 8 DL Vetemjöl
2 DL Riven Kokos
100 G Mörk Blockchoklad

Tärna det rumsvarma smöret i en köksassistent med degkrok. Häll ner sirapen och kör igång. Nu blandar du ihop de torra ingredienserna, INTE allt mjöl, för det är inte säkert allt behövs, och du kan alltid arbeta in mer mjöl med händerna senare.
Häll i de torra ingredienserna, lite i taget medan köksassistenten arbetar. 

När det hela inte ser allt för kladdigt ut, skrapar du ut det på ett mjölat bakbord.
Dela degen i två delar, den ena halvan lägger du tillbaka i köksassistenten och tillsätter kokosen och den hackade chokladen och låter assistenten jobba in det i degen.
Nu har du chansen att arbeta in det där sista mjölet, men akta dig för att tillsätta för mycket, degen ska hålla ihop.

Kokoskakorna med choklad
Dela Kokos degen i 4 bitar och rulla ut längder, skär bitar på ca 3-4 cm och lägg ut på bakplåtspapper på plåt, tryck ut dem något för de flyter inte ut alls nästan. 
Grädda i 200 Grader 10 minuter. 

Kola snittarna
Dela degen i fyra bitar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg två på varje plåt med bakpapper.Tryck till med en gaffel och grädda i 200 Grader i 10 minuter.

Happy Baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar