söndag 24 mars 2013

Hallongrottor

Hallongrottor

Min yngsta son ska snart ha knytkalas med klassen, och jag fick en önskan om Syltkakor. Kanon, sa min sambo, det finns att köpa på affären, Enkelt och bra!

Panik, tänkte jag lite för mig själv, jag kan inte skicka med min son köpekakor. Med en nystartad BAKblogg Herregud, vad ska folk tro!? 

;oP

Nu vet jag att människor har annat att göra och andra intressen än att baka hela dagarna, men jag tycker verkligen att det är rofyllt och roligt att baka, så jag tar mina chanser.

  Jag provar att baka Hallongrottor, det har alltid varit en favorit bland småkakor. Förutom Hallongrottor är också Ökensand en riktig favorit, men det får bli en annan gång.

Jag hade fått för mig att Hallongrottor var jätte svårt att baka, tänk så fel jag kunde ha, förmodligen bland det enklaste jag gjort. Recepten skiljer sig något åt, den med marsanpulver i är av lite segare karaktärHallongrottor med Marsan (Segare)
 1,5 DL Strösocker
1,5TSK Bakpulver
4,5DL Vetemjöl
1DL Vaniljsås pulver (Marsan)
1 KRM Vaniljpulver
250 G Smör (Tärnat)

Blanda  samman allt i en matberedare, snabbt. Sätt ugnen på 200 Grader. Rulla degen till bollar och lägg i formar på en plåt. Tryck till med tuppen mitt på "bollen".
Lägg 1 TSK Hallonsylt i varje urgröpning och ställ in i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter.

Hallongrottor utan Marsan (Mörare)
200 G Smör (Tärnat)
1,5 DL Florsocker
5 DL Vetemjöl
1 TSK Vaniljsocker 

Här gör du precis som ovan.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar