torsdag 7 mars 2013

Grekiskt Lantbröd och en nyttig Frittata!

Country bread with a crust to die for!



Idag blev det ett låååååång bak, men väl värt tiden. Kan man göra det bästa av den långa jästiden är det perfekt. Jag passade på att städa, fixa tvätten och ta ett varv på Crosstrainern. Receptet hittade jag på www.receptcentralen.se  och kan varmt rekommenderas. Det jag fick göra dock var att dra ner på gradantalet. 

Sikta mjölet för guds skull och fuska inte med den långa jästiden, tro mig det är väl värt väntan och arbetet.


Det blev ett super mycket nyttigare alternativ till middag idag. Grönsaks frittata med chili och ingefära. 
Jag blev sjukt sugen på Omelett eller Frittata till middag och jag fick använda mig av, Man tager vad man haver principen. Eftersom det bara var jag hemma kunde jag blanda i precis vad jag ville :o)

Lite olivolja i en stekpanna på medelhög värme, hacka ner en röd chili (utan frön) 
Finhacka ca 2*2cm färsk Ingefära, fräs i pannan ett par minuter.
Skala 2 Sparrisar och grovhacka och släng ner.
Finhacka ca 5cm Purjolök
Gravhacka en liten Tomat och lägg ner i pannan, rör om och medan det steker vispar du snabbt ihop 1ägg och 1äggvita med en nypa Salt
Häll snabbt över grönsakerna, se till att det sprids ut ordentligt och stäng av plattan, det hinner bli tillrett på eftervärmen. 

 
Lite starkt, mycket nyttigt, väldigt enkelt och galet gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar