måndag 11 mars 2013

Croque Monsieur

Croque Monsieur

A perfectly hot grilled ham and cheese sandwich.

Croque betyder- To crunch och Monsieur- Mister. 
Alltså: Mister Crunch! 
:o)

En Croque Monsieur görs bäst (tycker jag) på egen bakat  Lantbröd t.ex. sånt som jag bakade förra veckan. 
Det är perfekt att använda sig av det bakade brödet som ändå har blivit för torrt för att äta på något annat sätt än att rosta eller till just, Croque Monsieur.





Bred på smör på en tunn skiva Lantbröd, strö över en liten nypa salt. Lägg på 2 skivor rökt skinka. Jag tycker charkens rökta Gårdsskinka är god. Lägg på 2 tunna skivor bifftomater och till sist river du över lite ost
Emmentaler sägs ska vara riktigt gott, men Hushållsost var det jag hade hemma, så det fick det bli.

Grilljera din Croque Monsieur i mitten av ugnen på ca 220 Grader. När osten är lite gyllenbrun på några ställen, då är den klar!

Strö gärna över lite Persilja och tunt skuren Salladslök vid servering.

Smaklig måltid, men skynda långsamt, annars bränner du dig i munnen. ;o) 
 


 

1 kommentar: